• +31 06 53784632
  • .

Logics

Logistiek

Logistiek en Supply Chain Management; sleutelen aan de laatste meter!

ICT als hulpmiddel voor logistiek en supply chain management

Hierboven werd RFID al besproken als hulpmiddel. Er zijn meer interessante ontwikkelingen. Kijk wel door de hype heen. Ga altijd eerst te rade bij gebruikers niet bij leveranciers. Er is al te veel geld en tijd verspild met wondermiddelen die veel beloofden.

Elektronisch factureren als onderdeel van het ketenproces

Ektronisch factureren is is de laatste schakel in het order-to-pay proces. In sommige bedrijven is het al realiteit: Er komt geen mensenhand meer aan te pas. Nauwelijks nog fouten en veel minder kosten!

Enterprise resource planning en de keten van SCM

Kijk door de hype heen! ERP systemen, zoals SAP, falen bij het plannen en besturen van processen. In de keten van bedrijfsprocessen gaat het vaak goed mis. Bovendien verdwijnt de flexibilteit; afspraken met de klant komen in de knel. Tijd dat iemand bij de reclamecodecommissie klaagt over de P van ERP!

Kleine orders goedkoop uitleveren met virtual warehousing

Een zeer actuele ontwikkeling op logistiek terrein is het zogenoemde virtual warehousing. De vele links verschaffen moeiteloos de achtergrondinformatie die je als ondernemer wenst, zowel voor de grote lijn als om de trends.

Kosten en baten

Wat kost goed SCM nu eigenlijk en wat levert het op? SCM wordt pas serieus genomen als de kosten en baten op tafel komen. Als een directie dat voor ogen heeft kan er bewust en afgewogen bestuurd worden. Wij kunnen hierbij een rol te vervullen.

Beter voorraadbeheer en samen slimmer plannen

Het werkkapitaal dat vast zit in voorraden moet we verlagen! Maar lagere voorraden hebben direct effect op de leverbetrouwbaarheid. Voorraadbeheer is een top 1 prioriteit voor beter supply chain management. Minder werkkapitaal in de supply chain geeft houvast bij het slim verlagen van voorraden.

Kent u uw logistieke kosten wel?

Het belang van financiële informatie bij logistieke beslissingen is onbetwist. Informatie is nodig voor: beslissingsondersteuning, kosteninzicht en beslissingsevaluatie.

Klanten vasthouden

Lastig om te becijferen wat er verloren gaat door slechte service en after sales. Daarentegen zijn de kosten van verbetering van service en after sales wel duidelijk zichbaar te maken.

De goederenstroom is de geldstroom en de rol van SL!M.

Bij logistiek stelt het topmanagement vragen als: Welke logistieke verbeteringen hebben prioriteit in het licht van onze strategische plannen? Wat zijn de kosten en de baten van logistieke verbeteringen? Hoe financieren we alle verbeteringsplannen? En wat kan uitbesteding betekenen? Houden we wel voldoende rekening met de internationale fiscale aspecten? Hierin is onze rol belangrijk. Logistiek heeft direct impact op de geldstromen.De geldstroom komt komt pas in beweging als de goederenstroom beweegt!

Over ons

De oprichters van SL!M hebben een stevig fundament aan ervaring, opleiding, creativiteit, mentaliteit en de drive om het midden en klein bedrijf te voorzien van (financiële) planning, voedende ideeën en (online) marketing. Hierbij staat service hoog in het vaandel en is de overhead laag. Slim is officieel gecertificeerd door Google voor Adwords en Analytics. Neem met ons contact op via 0653784632 om de mogelijkheden te bespreken.

Marketingfacts