• +31 06 53784632
  • .

Responsive webdesign

Responsive webdesign

Wat is responsive Webdesign?

Responsive Webdesign. Deze term hoor je steeds vaker. Wat is reponsive webdesign nu eigenlijk?

De ontwikkelaar van een website, kijkt altijd naar de meest optimale manier om de site te bekijken op het internet. Maar tegenwoordig is een PC allang niet meer de hoogst scorend apparaat om het internet op te gaan. Op een tablet of een smartphone wordt het meest gesurfd. Al die beeldschermen verschillen enorm qua beeldafmeting. Een website die ontwikkeld is volgens het "responsive design" principe zal zich automatisch aanpassen aan elk soort beeldscherm. Ook de indeling van de website past zich automatisch aan.

Maar niet alleen de afmetingen van de website passen zich aan, maar ook de indeling zelf. Zou je alleen de afmetingen aanpassen, dan wordt de website nagenoeg onleesbaar omdat de gehele website gepropt wordt in een veel kleiner beeldscherm. Als gevolg hiervan wordt bijvoorbeeld de tekst heel klein weergegeven en dus onleesbaar. Door ook de website layout opnieuw in te delen, bijvoorbeeld door alles onder elkaar te zetten in plaats van naast elkaar, voorkom je dit probleem en blijft de website prettig in gebruik en leesbaar!

Responsive Design maakt je website gebruikersvriendelijk.

Wij bouwen altijd volgens het "reposive design" principe, de website is logisch opgebouwd, goed zichtbaar en leesbaar op alle media en dus gebruikersvriendelijk. Belangrijk want je wilt natuurlijk dat je bezoekers je site leuk vinden, zich er thuis voelen en nog beter; tot actie overgaan.

Voorbeeld Responsive Webdesign.

De website van Slim Management is een voorbeeld van een responsive website. Bekijk deze website maar eens op een PC, tablet of smartphone. Je zult zien dat de indeling verschilt van elkaar, waardoor juist de website prettig in gebruik blijft.

Ook belangrijk voor de Google ranking!

Google is terecht van mening dat gebruikers sneller en gemakkelijker relevante en hoge kwaliteit zoekresultaten willen krijgen welke aangepast zijn aan hun appararaat. Websites die hieraan voldoen worden beloond. Maar dit betekent tevens dat, indien je een website hebt die zich niet automatisch aanpast aan deze devices, je minder snel in de zoekresultaten zichtbaar zult zijn en dus een lagere ranking zult krijgen.

Neem dus snel contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Over ons

De oprichters van SL!M hebben een stevig fundament aan ervaring, opleiding, creativiteit, mentaliteit en de drive om het midden en klein bedrijf te voorzien van (financiële) planning, voedende ideeën en (online) marketing. Hierbij staat service hoog in het vaandel en is de overhead laag. Slim is officieel gecertificeerd door Google voor Adwords en Analytics. Neem met ons contact op via 0653784632 om de mogelijkheden te bespreken.

Marketingfacts